STOP OVERDOSIS DØDSFALD

 

Narkotikarelaterede dødsfald er siden 1994 stagneret på omkring 250 dødsfald om året! Ingen indsats har indtil nu formået at knække den triste statistik af døde stofbrugere, der er blandt de højeste i EU.

Tal fra Rigspolitiet over de narkotikarelaterede dødsfald, som Antidote Danmark har fået aktindsigt i, giver for første gang indblik i dødeligheden blandt stofbrugere i 2017.

Ingen indsats har siden 1994 været ambitiøs nok til at knække den alt for store dødelighed. Der mangler politisk handlekraft for at forebygge dødeligheden blandt stofbrugere i Danmark.

Samtidig stopper støtten til at udbrede modgift, der kan forhindre en i at dø af en overdosis 31. december 2018!

Indsatsen stopper i Danmark – samtidig med at Sverige og Norge laver nationale strategier og satser stort på at bekæmpe overdosis-dødsfald.

Antidote Danmark udgiver:

NATIONAL STRATEGI FOR AT FOREBYGGE OVERDOSIS-DØDSFALD I DANMARK
– med de nyeste tal for de narkotikarelaterede dødsfald i Danmark og en konkret vision for at knække den triste kurve af alt for mange danskere, der dør af stoffer.

I 2017 blev der registreret 256 døde. Det meget omtalte farlige stof fentanyl, som Antidote Danmark og Sundhedsstyrelsen har advaret imod, blev set i blodet i 17 af de døde stofbrugere.

Hent visionen om en national strategi for at forebygge overdosis-dødsfald:

National strategi FINAL