TAGET FOR MEGET

Sådan passer i på hinanden!

En bytur med venner kan sommetider ende med at man får lidt for meget af det gode. Måske har du taget for meget at dit foretrukne stof, eller blandet adskillelige, med negative eller endda livsfarlige følger. Dette er en guide der kan hjælpe dig til at handle hensigtsmæssigt hvis du, en ven eller en fremmed, har taget for meget af et stof.

Uanset hvilket eller hvilke stoffer du tager, er det vigtigt at være opmærksom på dit indtag og at passe på dig selv og andre – specielt hvis du overgør det lidt. At få lidt for meget behøver ikke at betyde at aftenen er slut, men risikoen vil være langt mindre for dig og andre, hvis i passer på hinanden og følger nogle simple råd til hvordan situationen kan håndteres.

Normalt kan det at have fået for meget betyde at man får hovedpine, en følelse af tomhed, tømmermænd eller en nedtur. Sommetider kan det ende med en dødelig overdosis. I forhold til det er opioider (heroin, morfin, fentanyl og methadon) særligt farlige.

Ifølge The European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) var der i 2017 9138 rapporterede dødsfald grundet overdoser i Europa, hvoraf 78 procent var grundet opioider. Tallene er usikre på grund af underrapportering i flere lande.

Download plakaterne her:

TAGET FOR MEGET kampangne (DK)

TAKEN TOO MUCH campaign (ENG)

Denne guide er blevet til i et samarbejde mellem Overdose Awareness Day, Antidote Danmark og ILLEGAL! Magasin og Foreningen Minoritet.

Www.antidote.dk

www.overdoseday.com

www.illegalmagasin.dk

http://www.minoritet.dk