NARKOTIKA-RELATEREDE DØDSFALD I DANMARK 2014 – 2017

Antidote Danmark har fået aktindsigt fra Rigspolitiet i de Narkotikarelaterede dødsfald i Danmark fra og med 2014 til og med 2017.

Det er første gang tallene fra 2017 bliver offentliggjort.

De registrerede dødsfald fra Rigspolitiet giver et meget nuanceret indblik i dødsfaldet: Alle personer, hvor Politiet bliver indblandet og med mistanke om narkotika, skal obduceres af Institut for Retsmedicin, der registrerer stoffer i blodet. I forhold til sagen bliver findested også registereret.

Det giver os et nu og her billede af dødeligheden blandt stofbrugere i Danmark.

Fentanyl

Antidote Danmark og Sundhedsstyrelsen har været ude at advare om et nyt og ekstremt stærkt stof Fentanyl. Stoffet har også været meget omtalt i medierne. Stoffet har skabt en epidemi af overdoser i USA og Canada. I vores nabolande ser vi en stor stigning i stoffet.

Fentanyl er 75 – 10.000 gange stærkere end morfin og en overdosis sker meget hurtigt. Modgift og iltning er eneste mulighed for at overleve en dødelig dosis fentanyl.

I 2017 er der registreret fentanyl i 17 personer af de registrerede narkotikarelaterede dødsfald.

De fordeler sig med 5 personer i København, 2 personer i Nordsjælland, 1 person i Syd- og Sønderjylland, 4 personer i Sydøstjylland, 1 person i Østjylland og 4 personer i Nordjylland.

De narkotika-relaterede dødsfald over fire år fra og med 2014 til og med 2017 pr. indbygger:

Oversigt over narkotika-relaterede dødsfald i bydelene i København:

Samlet tal Antidote dødeligheden

Yderligere informationer via daglig leder i Antidote Danmark

Michael Lodberg Olsen 2585 2485

Antidote Danmark 8. oktober 2018