GOD STIL MED STOFFER

Nogle stoffers effekt bliver boostet og kan skabe en helt anden effekt end ønsket, hvis de tages sammen med andre stoffer og/eller alkohol. Vær derfor ekstra forsigtig, når der er flere stoffer og/ eller alkohol involveret.

Hvis du skal tage et stof, så gør det altid i en tryg setting og med folk du kender. Trygge rammer er især vigtige, hvis du skal prøve et stof for første gang.

Stoffer bør være en tilføjelse til en i forvejen god oplevelse – ikke til undertrykkelse af dårlige oplevelser eller følelser. Hvis du har et problematisk brug af til stoffer, så husk at der er hjælp at hente.

Fortæl dine venner, hvad du har taget, så de er forberedte på den rus, du er på vej ind i. Husk, at du ikke kan redde dig selv fra en overdosis.

Efterlad aldrig dine venner, hvis de er meget påvirkede. Tjek løbende ind med dem under aftenen, og husk lige at give besked, hvis du tager videre eller hjem.

Du ved aldrig, hvad der kan være blandet i dit stof. Tag derfor aldrig stoffer uden Antidote – næsesprayen der stopper overdoser.

Overvej hvilken effekt du går efter, og tag aldrig stoffer, du ikke aner, hvad er. Læs mere om det stof du vil tage på appen KnowsDrugs.

Husk, at du er elsket for den person, du er, og at der altid er støtte og hjælp til rådighed, hvis du har brug for det.

Snak åbent om stoffer med dine venner. Stoffer er stadig et tabu og bliver set ned på af mange, men ikke desto mindre er det vigtigt, at du deler dine oplevelser, tanker og eventuelle bekymringer med andre.

God stil med stoffer er lavet i samarbejde med ILLEGAL! Magasin og kunstner Mathilde
Digmann alias MAT
Du kan læse hele hele artiklen om god stil med stoffer fra ILLEGAL! Magasin her

Herunder kan du hente God stil med stoffer på dansk og engelsk til at printe selv: