SPOT EN OVERDOSIS

 

Bevidstløshed er en tilstand, hvor man ikke kan vækkes af lyde, berøring eller smertepåvirkning. Bevidstløsheden kan både være kortvarig og længerevarende, afhængig af årsagen.

Kramper er en ufrivillig sammentrækning af musklerne. Kramper kan forekomme i enkelte muskler, men også i anfald over hele kroppen.

Ved overophedning kan ens kropstemperatur stige voldsomt hurtigt. Hvis kropstemperaturen når over 40 grader, kan det være farligt for alle kroppens organer.

Angst kan vise sig ved fysiske symptomer som hjertebanken, åndenød og kulde- eller varmeforstyrrelser.  Hvis en person er paranoid, vil de være meget opmærksomme på potentielle trusler. Under paranoia kan der opstå angstfyldte vrangforestillinger, som typisk handler om at føle sig overvåget, forfulgt eller truet.

Hjerterytmeforstyrrelser er når hjertet enten slår for hurtigt og/eller uregelmæssigt. Nogle vil beskrive det som en følelse af, at hjertet galoperer mod brystet. Man vil opleve en smerte eller et ubehag omkring hjertet.

At være komatøs er en tilstand, som er en dyb og længerevarende påvirkning af ens bevidsthed. Hvis en person er komatøs, kan personen ikke vækkes og reagerer ikke på smerte, lyde, lys eller rusken.

Når man oplever at miste kontrollen over sin krops bevægelser og bliver slap i lemmerne.

Når der er ingen udånding fra næse eller mund, og ingen bevægelse i brystkassen. Unormal vejrtrækning kan opstå før, under og efter et hjertestop, og kan lyde som gisp eller en rallen.

Når kroppen mangler ilt, kan der komme en blålig misfarvning omkring læberne og neglene.

Spot en overdosis er lavet af Antidote Danmark. Grafikkerne er lavet af kunstner Mathilde Digmann alias MAT

Herunder kan du hente God stil med stoffer på dansk og engelsk til at printe selv: